Rólunk

A Sóvidék Kistérség Egyesület tevékenységének fő célja a kisrégió valamint az ide tartozó helységek közös érdekeinek megfogalmazása és képviselete.

EGYESÜLET FELÉPÍTÉSE
„Isten is jobban szeret itt.
A hangja dobban olykor egyet a mély vizekben.
Azt dobbantja, szebb nekem itt az élet
S szebb a halál is.”
– Áprily Lajos – Ének a Küküllőhöz
A Sóvidék Kistérség Egyesület tevékenységének fő célja a kisrégió valamint az ide tartozó helységek közös érdekeinek megfogalmazása előterjesztése és képviselete, a gazdasági-szociális helyzet felmérése, a gazdasági, tudományos, urbanisztikai, kulturális, vallási, sportélet fejlődésének támogatása, a természet emlékműveinek védelme, a környék és a környezet valamit a Sóvidék kisrégió jellegzetes folklór védelme Hargita és Maros megyékben.
Az egyesület a kisrégió tartós fejlődéséhez szükséges feltételek megteremtését követi. Tevékenysége során, nyomon követi az ökológiai alapelveket.
TOVÁBBI CÉLOK
Stratégia kidolgozása és megvalósítása a kisrégió fejlesztésére.
Együttes érdekeken alapuló tanulmányok és tervek kidolgozása, a kisrégió gazdasági, urbanisztikai és kulturális fejlesztésére, az ökológiai alapelvek betartásával.
A kisrégióra jellemző sporttevékenységek támogatása.
Támogatja azon tevékenységek fejlesztését melyek a környék turisztikai potenciáljának kihasználását célozzák, különösen a faluturizmus, gyógy-, sport és feljavító turizmus, ökológiai, kulturális és szórakoztató turizmus terén.
A környezet védelem fejlesztéséhez kötődő tevékenységek támogatása.
A széles tömegek informálásénak fejlesztésére irányuló kezdeményezések támogatása, a lakosság megfelelő informálására irányuló helyi kiadványok és audiovizuális eszközök támogatása.
Megszervezi vagy támogatja a kisrégió kulturális rendezvényeit.
Az egyéni kezdeményezések fejlesztésére irányuló tevékenységek támogatása a mezőgazdaság, agrár-élelmiszeripar és a faluturizmus terén.
Az egyesület támogatja a tartós mezőgazdaság sajátságos formáit, a bio-mezőgazdaságot és a hagyományos állattenyésztést.
Támogatja a kisrégió lakosságának szociális védelmére irányuló programokat és in

Kevesebb jelenjen meg