Sosem látott mértékre csökken a Hargita és Maros megye közötti táv ideje

0

Elkezdődtek a felújítási munkálatok a Székelypálfalva és Énlaka közötti megyei úton

8,1 kilométer megyei útszakasz felújítási munkálatai kezdődtek meg március 16-án Székyelpálfalva és Énlaka között. A 136B jelzésű megyei út felújításával jelentős összeköttetés alakul ki Etéd és Farkaslaka községek között. A beruházás értéke csaknem 28,3 millió lej áfával, két támfal építését is tartalmazza Firtosváralján és Székelypálfalván, amelyek korábbi földcsuszamlások miatt indokoltak. Ehhez a kormány árvizes alapjából 1,3 lej áll rendelkezésre. https://www.facebook.com/borbolycsaba/posts/283007513187132

– Bár az útfelújítás leglátványosabb része az aszfaltozás, rengeteg földmunkálat előzi meg, a biztos alapok garantálása érdekében és szerencsére ezeknek a munkálatok nem akadály az esős időjárás sem – magyarázza Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke. A tanácselnök a lakosság türelmét és kitartását kéri a kivitelezés idejére. „Számos megpróbáltatás vár most mindnyájunkra, de egy európai színvonalú út épül megyénkben, amely nem csak egymáshoz hoz közelebb, hanem a megyehatárok is megnyílnak” – tette hozzá, majd köszönetet mondott az udvarhelyszéki RMDSZ és az önkormányzati vezetők példaértékű együttműködésért.

Bíró Barna Botond alelnök elmondta, bízik abban, hogy a következő időszak legnagyobb győztese lehet Udvarhelyszék, hiszen ezek a beruházások számos kis település lakosa számára hoz életszínvonalbeli javulást. „Annak ellenére, hogy kisebb költségvetésű megye vagyunk, hiszem, hogy a kormányzati szerepvállalás révén egy olyan fellendülés küszöbén állunk, amely európai körülményeket eredményez Udvarhelyszéken és megyeszinten egyaránt”.

 – Mérhetetlen örömmel tölt el, hogy a közös gondolkodással elhárítottunk minden eddigi akadályt és végre elkezdődnek a munkálatok – mondta Kovács Lehel, Farkaslaka község polgármestere és hozzátette, bár a kilométerek száma nem rövidül le, az úton eltöltött percek száma jelentősen csökken. Mindemellett gazdasági kiugrást remél a polgármester a székelypálfalvi kisvágóhídtól is, amelyet 180 000 euróval támogatott a Sóvidék Hegyalja Leader.

Szilveszter Attila, Etéd község polgármestere kifejtette, ez az útszakasz az infrastrukturális alapját képezheti a község felzárkózásának, nem csupán a turizmus tekintetében, hanem a fiatalok városról való elvonzása értelmében is. „Az egyként gondolkozás, az együttműködés együtt cselekvéshez vezet, ami mindig meghozza gyümölcsét” – tette hozzá a polgármester.

Csíkszereda, 2021. március 16.