200 000 euró vállalkozások fejlesztésére

0

Január közepén startol a Sóvidék-Hegyalja Leader kiírása

Több mint 200 000 euró a megpályázható összeg a Sóvidék-Hegyalja Helyi Akciócsoport Egyesület által meghirdetésre kerülő 6.4-es intézkedésnek, amely a vállalkozások fejlesztését szolgálja, a minőségi szolgáltatások térségi megerősítése érdekében.

Az intézkedés 2018. január 15-én veszi kezdetét és április 6-ig lehet leadni a pályázati dokumentációt, amelynek kiírása már most tanulmányozható a Sóvidék-Hegyalja Leader honlapján. (http://www.sovidek-hegyalja.ro/2017/12/documentatie-de-lansare-kiirasi.html)

– Felhívjuk a térség polgármestereinek figyelmét, hogy erről a lehetőségről értesítsék az érdekelt vállalkozókat, hogy minél többen tudjanak ezáltal is tovább fejlődni. A magas színvonalú szolgáltatások velejárója a turisták számának növekedése, és a vendégéjszakák számának gyarapodása – fogalmazott a kiírás kapcsán Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsa és a Leader-csoport elnöke.

– 2018-at Hargita Megye Tanácsa az Ifjúság Évének szenteli, ezért biztatjuk a fiatal vállalkozókat, hogy éljenek a lehetőséggel és kreatív ötleteikkel járuljanak hozza a térség turizmusának megerősítésében – hangsúlyozta Borboly Csaba megyeelnök, a Sóvidék-Hegyalja Helyi Akciócsoport elnöke, aki kiemelte az európai uniós források felhasználásának jelentőségét a megye fejlődése érdekében.

A Sóvidék-Hegyalja Kistérség jó példa arra, hogy miként lehet megyehatárokon át is jól együttműködni, tagjai közé tartozik Parajd, Korond, Farkaslaka, Fenyéd, Oroszhegy, Zetelaka, Székelyvarság, Máréfalva és Szováta.

Tevékenységeik között szerepel együttműködési pályázatok lebonyolítása, workshop, kézműves tábor, turisztikai képzés, kiállítások és vásárok szervezése, valamint közös kiadványok szerkesztése. A Sóvidék-Hegyalja Leader tevékenységét, az aktuális híreket, kiírásokat megtalálják a honlapon és a közösségi oldalon.

Csíkszereda, 2018. január 4.